Историјат школе

Медицинска школа

Велико Ропотово
Косовска Каменица

Медицинска школа у Великом Ропотову, општина Косовска Каменица, АП Косово и Метохија, Република Србија, основана је одлуком Владе Р Србије ,број 611-1453/2007 од 15.марта 2007 године, регистрована 14.маја 2007 у Привреднном суду у Приштини (измештен у Краљеву), број : 35/07-04.05.2007. године. По решењу Министарства просвете Р Србије,број:022-05-00021200803, Медицинска школа у В. Ропотову са истуреним одељењима у Шилову и Пасјану.

Иначе школа у континуитету ради од 1989г. до 1999г. као издвојено одељење медицинске школе Приштина, где након услед немилих догађаја који су се збили на простору Косова и Метохије у времену од 1999. год. дошло је до њеног принудног пресељења из Гњилана у В.Ропотово, наставни процес почео је да се одвија у адаптираној згради Дома културе у В.Ропотову. Истовремено формирана су и истурена одељења у Пасјану са извођењем наставе у згради О.Ш. „Миладин Поповић“ и у Шилову са извођењем наставе у згради О.Ш.“ Вук Караџић“.

360+

Ученика

105+

Наставника

Зашто изабрати нашу школу

Избор медицинске школе омогућава дубоко разумевање људског тела и здравља, отварајући врата каријери у лечењу и неговању здравља људи. Ово је прилика да постанете део важне професије која помаже људима и доприноси бољитку друштва.

Квалификовано особље

Медицинско особље је квалификовано са богатим искуством из различитих медицинских дисциолина, наставници пружају дубоко размевање предмета пратећи најновија истраживања и праксе, чиме ученицима омогућавају релевантно и свеобухватно образовање које ће их припремити за успешну каријеру у медицини.

Стручна пракса

Стручна пракса у медицинској школи пружа ученицима прилику да стекну практично искуство у реалном медицинском окружењу. Током праксе, наши ђаци се упознају с различитим аспектима медицинске неге, дијагностике и третмана, радећи под наџором стручних ментора. Ово искуство помаже им да развију вештине комуникације, сарадње и решавања проблема, припремајући их за будућу каријеру у медицинском сектору.

Резултати ученика

Резултати ученика су импресивни, са високим процентом успешности на испитима и практичним вештинама. Њихова посвећеност учењу и ангажовању у стручним вежбама доприносе њиховом успеху и стицању знања и вештина. Ови резултати јасно указују на квалитетно образовање које добијају у нашој школи.

Тражена занимања

Ученици медицинске школе након завршетка школе могу постати медицинске сестре и техничари, педијатријске сестре техничари, гинеколошко акушерске сестре. Ова занимања имају кључну улогу у пружању неопходне медицинске бриге и подршке пацијентима.

Галерија слика

Галерија слика медицинске школе Велико Ропотово

Адреса

Медицинска школа Велико Ропотово, Косовска Каменица, Ранилуг 38267

Telefon

+381280/76002

Email

medicinskaropotovo@gmail.com